Luc Van Acker Photography Logo
featuring image

Over mij.

Ik ben Luc Van Acker, woonachtig te Bornem, en hou mij sinds 2013 met fotografie bezig.
Ik zie mezelf als een amateurfotograaf die steeds bijleert. Aangezien mijn chassis het bouwjaar 1972 vermeldt, heb ik de fotografie toch vrij laat ontdekt. De interesse is getriggerd door mijn toenmalig beroep als verkoper in een vestiging van het ondertussen failliet verklaarde Photohall (R.I.P.). Om fototoestellen te kunnen verkopen moet men immers de nodige kennis opdoen. Ik voelde mij verplicht om de handleidingen van de spiegelreflex ter hand te nemen en mij ook via Youtube in de wereld van de fotografie te verdiepen. Deze verplichting werd al snel een passie. Sinds 2013 ben ik aangesloten bij de  fotoclub CCC  te Ruisbroek. Een jaartje later ben ik op vraag van een collega-fotograaf in de fotovereniging Flash Bornem gestapt. In tegenstelling tot Cult Crap Collective is Flash een vereniging (en geen fotoclub) van een aantal mensen die mijn/onze passie delen. Wij proberen op regelmatige basis met een beperkt aantal mensen samen te komen om te fotograferen. In de winter beperken we ons meestal tot studiowerk. Hiervoor hebben we ondertussen reeds het nodige materiaal aangeschaft. In de zomer gaan we op zoek naar buitenlocaties. Op aanraden van een aantal collega's en vrienden ben ik sinds 30 oktober 2018 fotograaf in bijberoep. Zin in een fotoshoot ? U kan contact met mij opnemen via het contactformulier of via mail op photography@lucvanacker.be. Bovendien kan u  hier de algemene voorwaarden  vinden.

Tot slot verdienen nog enkele mensen vermeld te worden.

  • Jo Pauwels : Jo heeft mij in Cult Crap Collective geïntroduceerd. Hij heeft mij laten kennis maken met de wereld van de flitsfotografie. Jo is een krak in het belichten van zijn modellen en onderwerpen. Samen met Jo, en op zijn initiatief hebben we Flash opgericht.
  • Annick Moerenhout : Annick heb ik leren kennen in Cult Crap Collective. Sindsdien werken we heel vaak samen. Zij is het creatieve brein achter de meeste van mijn/onze fotoshoots.
  • De modellen : Modelfotografie is uiteraard niets zonder de modellen. Het is steeds tof samenwerken met mensen die dezelfde passie delen, zij het, aan de andere kant van de lens. Zij zullen bij elke shoot dan ook vermeld worden.
  • De MUA's : De MUA's waarop wij beroep doen en kunnen rekenen toveren onze modellen om volgens het door ons gekozen thema. Ook zij verdienen vermelding voor hun werk.

Het is de combinatie van de bovenstaande mensen, die onze fotosessies tot een tof en hopelijk ook geweldig, eindresultaat brengen.